Citrónový koláč alebo bábovka Limoncello je tradičný taliansky dezert. Je veľmi obľúbený a osviežujúci najmä počas letných dní, perfektná voľba k rannej káve. Zmes je praktická voľba k výrobe tohto dezertu. Hotový koláčik môžete preliať citrónovou šťavou, bielkovou polevou, ozdobiť citrónovou kôrou alebo plátkami citrónu. Postup Predhrejte rúru na 170 ° C. Do misky si vložte 400 g zmesi 175 g masla a 4 ks vajíčok. Miešajte pri nízkych otáčkach cca 4 min do hladkého cesta. Vymažte si plech, tortovú formu alebo formu na bábovku maslom a strúhankou (alebo použite papier na pečenie), vylejte cesto a pečte cca 55 min. až kým koláč nanberie zlatistú farbu. Priemerná výživová hodnota na 100 g Energetická hodnota 1583 kJ Energetická hodnota 378 kcal Tuky 1,3 g - z toho nasýtené mastné kyseliny 0,6 g Sacharidy 84,4 g - z toho cukry 54,3 g Bielkoviny 4,7 g Soľ 1,3 g Zloženie cukor (50%), pšeničná múka, citrónová šťava (koncentrát, 1%), jablko (1%), zdvíhacie činidlo: E450, E500, fruktózový sirup, prírodná aróma (citrusová), emulgátor: E472b (palmový, repkový) , E477 (dlaň), soľ, glukózový sirup (sušený), sušené mlieko (odstredené), ryžová múka, dochucovadlo (obsahuje 0,2% alkoholu), zahusťovadlo: E415, E440, rastlinný olej a tuk (dlaň). Alergény Môže obsahovať stopy: vajcia, sóje a vlčí bôb.
Hmotnosť |
400 g |
Pečenie |
Ingrediencie |