Fialový marcipán určený na poťahovanie, modelovanie alebo dekorovanie figúrok, jedlých dekorácií alebo vypichovanie tvarov za studena. Mandle sú v marcipáne obsiahnuté v pomere 20 %. Marcipánovú hmotu je možné farbiť všetkými druhmi potravinárskych farbív alebo zosvetliť belobou. Postup Na bežnú guľatú tortu s priemerom 25 cm spotrebujete približne 500 g marcipánu. Pred nanesením odporúčame dobre premiesiť a valčekom rozvaľkať na tenkej vrstve napr. práškového cukru. Priemerné výživové hodnoty v 100 g Energetická hodnota 1737 kJ Energetická hodnota 412 kcal Tuky 10,6 g - z toho nasýtené mastné kyseliny 1,1 g Sacharidy 75,7 g - z toho cukry 73,1 g Bielkoviny 3,5 g Soľ 0,1 g Zloženie cukor, mandle (20%), voda, invertný cukrový sirup, stabilizátor: E420, zahusťovadlo: E466, zvlhčovadlo: E1103, kyselina: E330, aróma, farbivo: E120, E132 Alergény Môže obsahovať stopy sóje.
Farba |
Fialová |
Pečenie |
Ingrediencie |